Paulo Coelho s’alia amb els “pirates”

The Pirate Bay

Un creador s’uneix als anomenats “pirates”. Paulo Coelho s’ha aliat amb els corsaris de la famosa pàgina de torrents “The Pirate Bay” (“La Badia Pirata”, en anglès) en una iniciativa per promocionar l’art i la cultura. La web ha engegat un projecte per oferir als creadors publicitat a la seva pàgina principal perquè obtinguin repercussió per a la seva obra. El primer a estrenar-la ha estat l’escriptor brasiler, que a més ha publicat un article en el seu blog elogiant la iniciativa.

Coelho explica a la seva pàgina personal que “The Pirate Bay” ha engegat un “sistema nou i interessan

t per promoure les arts”. L’escriptor exhorta els artistes a promocionar-se gratuïtament al portal que s’identifica amb la nau pirata.

The Pirate Bay” s’ofereix per reemplaçar el logotip de la primera pàgina amb un enllaç amb

el treball del creador que ho demani. Coelho explica que tan aviat com se’n va assabentar va decidir participar-hi.

L’escriptor, que firma la seva entrada en el blog com The Pirate Coelho, recorda que el seus llibres circulen per les xarxes P2P però afirma que “les vendes físiques” dels seus llibres “estan creixent“. De fet, anima els lectors a descarregar els seus llibres de manera gratuïta i, si els agraden, comprar-ne una còpia impresa. És una manera de “dir a la indústria que la cobdícia no porta enlloc“.

Coelho va ser un dels autors que es va pronunciar en contra de la “llei SOPA per limitar les descàrregues als Estats Units.
Amb aquest nom, “The Pirate Bay” vol servir de vehicle de promoció als creadors. Ho fa a l’estil dels logos de Google, que canvien de tant en tant per una causa concreta. És el que es coneix com un “doodle”. El portal s’ofereix per promocionar artistes i productors en tres països a través d’una imatge a la seva pàgina principal.The Promo Bay

“The Pirate Bay” és una de les pàgines més famoses per buscar BitTorrents, un protocol per intercanviar arxius, recentment eclipsada per les descàrregues directes de llocs com Megaupload. Tot i que la web ha tingut problemes amb la justícia del seu país, continua oberta i oferint el seus serveis.

[Article publicat al 324.cat el 29 de gener de 2012]

Anuncis

Tu diràs...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s